Дочакахме Windows 8 :)

От днес Windows 8 е наличен в целия свят :). Няма да изпадам в подробности какво е новото и защо трябва да захвърлим добрата стара 7-ца, но има известни плюсове за които наистина си заслужава.

Веднага споменавам по-бързото стартиране на системата. Докато става сутрешното кафе,  вече си във facebook, skype и слушаш любимия си playlist.

Да, това е другата интересна функция на Windows 8 – facebook и messenger чат. Допълнително самата операционна система е по-потребителски/социално насочена. Всичките ти контакти, календар и e-mail от facebook, google, linkedin, live са автоматично синхронизирани с live акаунта, което ти дава достъп до тях от всеки телефон и компютър на които използваш live ID-то си.

Относно новия интерфейс, тук вече е необходимо малко време за свикване. В някои случаи е удобен, а в други объркващ, но като цяло работата се върши по старому. Много ме издразни премахването на „Manage wireless networks“ от Network and Sharing центъра, но явно редмъндци са преценили, че така е по-добре.

Удобна е възможността за маунтване на *.iso изображения и по-лесното закачане на *.vhd дискове. Не трябва да забравяме и наличието на Hyper-V сървърната виртуализация направена налична в Windows 8. Единственото дразнещо е, че процесора трябва да поддържа и SLAT освен виртуализация.

В Windows Store вече има доста интересни приложения. Например Cocktail Flow  :D, както и метро версията на Skype. Няма начин от всичките 7000 приложения да не намерите нещо полезно и за вас 😉

Поддръжката на хардуер е на сравнително добро ниво. Лично на мен ми се наложи да забраня модема и четеца на карти, защото сините екрани не са ми от любимите.

Като цяло Windows 8 е една бърза и стабилна ОС, която се вписва доста добре в днешния мобилен свят. Съветвам ви да я пробвате и вие 🙂

Допълнителна информация на windows8bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *