Ще продължат ли да се конкурират Skype и Live Mеssеnger

Ако някой не знае, Live Mеssеnger е програма за чат и видео разговори на Microsoft. Използва Live акаунта, като можете да получавате известия при ново писмо(hotmail) и т.н. Microsoft са се постарали и можете да свържете Wordpess блога си, Facebook,YouTube акаунта и други, като получавате актуална информация на едно място. Всичко това можете да управлявате през браузъра и без него – чрез Live Essentials(сборка от няколко полезни програми, една от които е Live Mеssеnger). С въпросната IM програма можете, освен всичко, да си пишете с приятелите от Facebook без да пускате браузър. Също можете да коментирате или оставяте съобщения в социалната мрежа. Именно тази функционалност добави и Skype(5.5 beta), като се интегрира с Facebook.

Накрая излиза, че Live Messenger разработен от Microsoft и Skype наскоро купен от същата компания,  вършат почти една и съща работа. Е Skype има много повече потребители и поддържа разговори с обикновени телефони срещу заплащане. Също така Microsoft обещаха да продължат развитието на Skype, дори и за останалите платформи. Въпроса е дали ще се откажат от Live Mеssеnger и дали ще интегрират Skype с Live акаунта.

Освен Live Mеssеnger съществува и платена програма за бизнеса наречена Мicrosoft Lync, за която също се носят слухове, че може да бъде заменена от Skype.

Какво ще направи софтуерната компания с програмите си за аудио и видео връзка ще разберем скоро(близката 1 година :D). Силно се съмнявам Microsoft да продължат развитието на програми със сходна функционалност, като в момента везните клонят към Skype.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *