Microsoft представи уникална серия от таблет компютри наречени Surface

Слуховете се оказаха верни. На днешното събитие в Лос Анджелис главният изпълнителен директор на Microsoft, Стив Балмър, представи таблет серията Surface.

Новите устройства имат екран 10,6″(16:9) с висока резолюция, дебелина на корпуса от 9,3 мм, тегло започващо от 676гр. и вградена стойка. Това е постигнато благодарение на магнезиевата сплав(VaporMg), използвана при изработката.

Допълнително, към таблета може да се закачи външна клавиатура, която при сгъване изпълнява функцията на калъф.

 

Клавиатурата се предлага в различни цветове.

Ето как изглежда стойката

Surface ще се предлага в два варианта, с ARM Nvidia процесор и с Intel x86 такъв. Операционната система ще бъде съответно Windows 8 RT и Windows 8 Pro. Както се вижда и от следващата снимка, Intel базирания ще бъде по-обемен и по-тежък, но ще има възможност за работа и с писалка:

ARM версията ще бъде с 32 и 64GB дискове, докато Windows 8 Pro ще се предлага с 64 и 128GB. Допълнителна екстра на Windows 8 RT е наличието на безплатен Microsoft Office.

Вижте официалното видео от Microsoft:

Очаква се устройствата да станат налични на пазара след излизането на Windows 8, а цените да са сходни с тези на останалите таблети и Intel-базирани ултабук компютри.

За още снимки посетете галерията.

 Официален сайт

 • Никола

  Здравейте, аз лично изпробвам Windows 8 Release Preview от 1 ден. Нямам друга операционна система инсталирана по настоящем.
  Първите ми впечатления са, че windows 8 се държи доста по-добре от 7мицата. Работи по-леко. Естествено ще чакам и първата официална версия на windows 8.
  Иначе смятам да си остана за сега на windows 8. Макар и скъп с нетърпение очавам таблета им!

 • Емилия Богданова

  Прекрасно бижу- това е моята и на моят син кандидат-студент мечта!!! Чакаме цени.

 • Дани

  Това е гадна корпоративна ОС, направена с цел използване на таблет и на магазин на МС, която компания се държи все по-нагло и заключва своята система за разработчици и хора с широки сърца Винаги хилядите свободни продукти на Майкрософт са били тласкъща сила за креативност, развитие и споделяне на информационни продукти, а не върл монополизъм, какъвто Балмър иска да наложи, Бил Гейтс беше истински компютърджия, този е като Стив Джобс – печалбар за сметка на обикновените хора!

Добави отговор по темата

Windows 8 RTM Enterprise (Trial)
 • Да станем приятели

 • Анкета

  Кое бихте искали да се подобри в сайта?

  Виж резултатите

  Зареждане ... Зареждане ...
 • Сайтът Windows8bg.com не е свързан по никакъв начин с Microsoft Corp. или Майкрософт България.