БДЖ – „За сведение на всички пътници …“

Още самото име „Български държавни железници“ говори за връзката му с нашата хубава държава, намираща се в плачевно състояние. Много хора са препатили  от това „учреждение“ БДЖ. Е сега дойде и моят ред.

Скоро идват празници(Великден) и всички се прибират по родните места. Да, това е нещо нормално столицата да се изпразва винаги когато има повече от 2 почивни дни. Свързано е с добрата политика на управляващите – България е София.

Сега за момент да си затворим очите за „прекрасното“ състояние на 20 годишните вагони и да отидем до гарата с идеята да се приберем в къщи. Там ни чакат около 10 каси с опашки, като на рок концерт. Обслужващите ни лелички работят също на 20 годишни компютри и резервираните места за влаковете все още се изнасят на листчета. Единствената функция на така наречените компютри е да пуснат принтиращото устройство за билети. На самата опашка има всякакви хора – костюмари, студенти, работници, компютърни гийкове, бабички и т.н.  Тук е момента по свое усмотрение да изберем най-късата опашка. При избора можем да вземем под внимание на коя каса има по-малко възрастни хора, защото обикновено те се бавят повече. При добър късмет успяваме да минем бързо. В моя случай не се получи така. Чаках 20 мин за билет, като разбира се, изпуснах влака и си взех за следващия. Има и по-прецакани от мен, за които няма места и се налага да чакат още повече или дори да си ходят на следващия ден. Свободните два часа на гарата използвах, за да напиша няколко думи за „доброто“ обслужване на гарите. Какво ще правите вие в такава ситуация, зависи само от въображението ви, като главната идея е някак си да забравите за случилото се, за да можете да пътувате и другия път с БДЖ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *