Windows 8 е тук

На вчерашната конференция проведена в Ню Йорк, Microsoft представи дългоочаквания Windows 8. От днес 26 октомври, потребителите и компаниите от цял свят могат да се насладят на новата операционна система.

Windows 8 предоставя нов потребителски интерфейс, магазин за приложения(Microsoft Store), както и нови интересни функции. Системата е пригодена за лесно използване, както с докосване, така и с мишка и клавиатура.

В новата операционна система, Microsoft залагат на персонализиран стартов екран, който се обновява в реално време, изцяло обновен Internet Explorer 10, вграден pdf четец, както и различни облачни и виртуализационни технологии.

Windows 8 се предлага в две основни версии – Windows 8 и Windows 8 Pro, като втората е пригодена за професионалистите и любителите на високите технологии. За бизнес организациите, Windows 8 Enterprise включва допълнителни функции като Windows To Go, DirectAccess и BranchCache. Версията Windows 8 RT беше представена заедно с таблета Microsoft Surface. Тя се предлага само като предварителна инсталация върху компютри и таблети с ARM процесори, като предоставя по-дълъг живот на батерията.

Microsoft дава възможност на потребителите притежаващи Windows XP, Windows Vista или Windows 7,  да закупят и изтеглят онлайн Windows 8 Pro на цена от 60 лв. Офертата важи до края на януари 2013 г. Потребителите закупили Windows 7 компютри между 2 юни 2012 г. и 31 януари 2013 г.,  могат да изтеглят Windows 8 Pro на цена от 29,32 лв.

За допълнителна информация, относно новата операционна система, посетете официалния сайт на Windows.

Добави отговор по темата

Windows 8 RTM Enterprise (Trial)
  • Да станем приятели

  • Анкета

    Кое бихте искали да се подобри в сайта?

    Виж резултатите

    Зареждане ... Зареждане ...
  • Сайтът Windows8bg.com не е свързан по никакъв начин с Microsoft Corp. или Майкрософт България.